Heemstede loop 2014

Hi Fashionlovers,

Afgelopen zondag stond er weer een hardloop wedstrijd op het programma samen met mijn (hardloop)vriendinnen, dit keer waren wij allemaal goed uitgerust.
Om 12:00 precies parkeerden wij de auto, eenmaal uitgestapt konden wij onze startnummers bevestigen daarna liepen wij richting de start. De 5km was nog bezig, om 12:30 waren alle spullen opgeborgen in de kluis en kon het wachten tot het startschot beginnen.

Eindelijk was het zover 13:00 het startschot klonk en daar gingen wij, ons plan was de eerste 5km op een rustig tempo te lopen om de tweede ronde te knallen en op die manier een mooie eindtijd te realiseren. Wij moesten namelijk twee keer hetzelfde rondje lopen, ik vind dat zelf niet zo leuk maar had bedacht om er mijn voordeel mee te doen.
De eerste 6km liep ik met twee van de meiden samen, aangemoedigd door mijn lieve familie leek het vanzelf te gaan. Na 6km merkte ik dat ik iets kon versnellen dus ik hield de meiden in de gaten maar ik wilde mijn tijd verbeteren al was het met 10 seconden.
De laatste kilometer begon de verzuring in mijn benen. Ik moest mezelf motiveren om die laatste kilometer in hetzelfde tempo te blijven lopen, toen zag ik dat het nog ongeveer 400 meter was tot de finish, een beetje tempo maken. De laatste bocht voor de finish zag ik de klok die 55 minuten aangaf. Ik dacht 55 minuten niet nadenken maar sprinten het mag geen 56 minuten worden, mijn bruto tijd was 55:35!!! Blij dat ik was, weer sneller dan twee weken geleden, lang kon ik er niet bij stil staan ik wilde mijn meiden opwachten.

Vrij snel na mij kwamen twee van de drie toppers hand in hand samen over de finish bruto tijd 57:21 (netto 56:58) blij en trots was ik vooral omdat een van de meiden na de Dam tot Dam in een hardloopdip zat nou daar is ze helemaal uit en de ander zat ook in een mini dipje maar ze heeft de beste tijd ooit voor zichzelf gezet. Nu een mooi plekje opzoeken om onze laatste topper aan te moedigen. We stonden net in de bocht voor de finish en daar kwam ze al aan wij moedigde haar aan en dat was net wat ze nodig had om een mini sprint te trekken naar de finish, ook zij heeft haar tijd verbeterd met maar liefst vier en een halve minuut
(netto 1:04:02)!!!! Ik ben super trots op mijn meiden en mijzelf.
Mijn netto tijd uiteindelijk was 55:13!!!!! Dan te bedenken dat ik al blij was geweest met 56:23. Wij hebben er weer een mooie medaille bij en was het plan om dit jaar geen wedstrijden meer te lopen, staat er nu toch nog één op de agenda.

Dit jaar staat het Glazen huis in Haarlem en op 21 december is er een loop van Zandvoort naar Haarlem de afstand 11km, we kunnen ook meedoen vanaf Overveen die afstand is 5km. Uiteraard willen wij nu niet minder dan 10km lopen dus vandaag hebben wij ons ingeschreven, voor het goede doel kan je moeilijk weigeren. Dus 21 december om 16:00 gaan wij er weer voor, tot die tijd lopen zodat we ook dan weer een mooie tijd neer kunnen zetten.
image

xoxo
DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *