Glory 26

Hi Fashionlovers,

Zoals jullie weten boks ik sinds een aantal maanden met veel plezier bij de boksschool van Mourad Bouzidi.
Hij is zelf nog steeds actief kickbokser en behoort tot de top van de wereld, met regelmaat is hij te vinden op kickboksgala’s om wedstrijden te vechten. Door alle negatieve publiciteit die gekoppeld wordt aan de vechtsport mochten deze gala’s niet meer in Amsterdam georganiseerd worden tot gisteravond. Na 5 jaar mocht Glory (organisator)weer een poging wagen om het kickboksgala in de hoofdstad te houden. Dit was ook meteen dé kans om deze sport weer op een positieve manier onder de aandacht te brengen.
Uiteraard wilde wij onze trainer supporten en in actie zien live, dus het merendeel van zijn leden waaronder ik en mijn vriendinnen zaten gister in de RAI klaar voor een avond vol spannende gevechten.
image

Na het voorprogramma en een korte pauze begonnen de Superfights in deze serie was Mourad ingedeeld, hij was als een na laatste in deze serie. Hij moest vechten tegen Danyo Ilunga waar hij eerder ook tegen heeft gevochten maar op punten had verloren. Dit knaagde nog steeds dus was hij er nog meer op gebrand om dit keer te winnen van hem. Ruim 20 minuten na aanvang van de Superfight series was het dan zover Mourad kwam op en liep op de muziek van André Hazes (Kleine Jongen) naar de ring. We schreeuwden de longen uit ons lijf dit was het moment, ondertussen betrad ook zijn tegenstander Danyo Ilunga de ring.
Het gevecht kon beginnen 3 keer 3 minuten, Mourad begon meteen goed, ik vond de italiaanse scheidsrechter al vanaf het begin van de avond minder. Hij greep elke 10 seconde wel in waardoor het gevecht steeds onderbroken werd in mijn ogen onnodig. Mourad liep een lelijke wond op gelukkig weerhield deze hem er niet van om door te kunnen vechten. Aan het einde van de laatste ronde was het wachten op de uitslag overtuigd van zijn winst spande het er toch om. Toen zijn naam werd geroepen waren we zo blij en trots!! In de pauze kwamen wij een vriend tegen die meestal backstage werkt tijdens de Glory gala’s we stonden met hem te praten toen Mourad aan kwam lopen. Wij wilde natuurlijk met hem op de foto na zijn overwinning.

Proud Bouzidi Girls and our trainer. #Winner

Proud Bouzidi Girls and our trainer. #Winner


De avond eindigde met Rico Verhoeven die zijn titel moest verdedigen tegen Benjamin Adegbuyi, 5 rondes van 3 minuten maar dit gevecht duurde krap 2 minuten toen Verhoeven hem net niet knock out had geslagen. Het laatste gevecht was Nieky Holzken die zijn titel verdedigde tegen Murthel Groenhart, ik had meer van hem verwacht dit gevecht duurde de volle 5 rondes maar Groenhart was de sterkere partij in deze maar de jury besloot dat Nieky zijn titel behield.
Ondanks dit laatste was het een top avond!!

xoxo
DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *