Heemstede loop 2014

Hi Fashionlovers,

Afgelopen zondag stond er weer een hardloop wedstrijd op het programma samen met mijn (hardloop)vriendinnen, dit keer waren wij allemaal goed uitgerust.
Om 12:00 precies parkeerden wij de auto, eenmaal uitgestapt konden wij onze startnummers bevestigen daarna liepen wij richting de start. De 5km was nog bezig, om 12:30 waren alle spullen opgeborgen in de kluis en kon het wachten tot het startschot beginnen.

Eindelijk was het zover 13:00 het startschot klonk en daar gingen wij, ons plan was de eerste 5km op een rustig tempo te lopen om de tweede ronde te knallen en op die manier een mooie eindtijd te realiseren. Wij moesten namelijk twee keer hetzelfde rondje lopen, ik vind dat zelf niet zo leuk maar had bedacht om er mijn voordeel mee te doen.
De eerste 6km liep ik met twee van de meiden samen, aangemoedigd door mijn lieve familie leek het vanzelf te gaan. Na 6km merkte ik dat ik iets kon versnellen dus ik hield de meiden in de gaten maar ik wilde mijn tijd verbeteren al was het met 10 seconden.
De laatste kilometer begon de verzuring in mijn benen. Ik moest mezelf motiveren om die laatste kilometer in hetzelfde tempo te blijven lopen, toen zag ik dat het nog ongeveer 400 meter was tot de finish, een beetje tempo maken. De laatste bocht voor de finish zag ik de klok die 55 minuten aangaf. Ik dacht 55 minuten niet nadenken maar sprinten het mag geen 56 minuten worden, mijn bruto tijd was 55:35!!! Blij dat ik was, weer sneller dan twee weken geleden, lang kon ik er niet bij stil staan ik wilde mijn meiden opwachten.

Vrij snel na mij kwamen twee van de drie toppers hand in hand samen over de finish bruto tijd 57:21 (netto 56:58) blij en trots was ik vooral omdat een van de meiden na de Dam tot Dam in een hardloopdip zat nou daar is ze helemaal uit en de ander zat ook in een mini dipje maar ze heeft de beste tijd ooit voor zichzelf gezet. Nu een mooi plekje opzoeken om onze laatste topper aan te moedigen. We stonden net in de bocht voor de finish en daar kwam ze al aan wij moedigde haar aan en dat was net wat ze nodig had om een mini sprint te trekken naar de finish, ook zij heeft haar tijd verbeterd met maar liefst vier en een halve minuut
(netto 1:04:02)!!!! Ik ben super trots op mijn meiden en mijzelf.
Mijn netto tijd uiteindelijk was 55:13!!!!! Dan te bedenken dat ik al blij was geweest met 56:23. Wij hebben er weer een mooie medaille bij en was het plan om dit jaar geen wedstrijden meer te lopen, staat er nu toch nog één op de agenda.

Dit jaar staat het Glazen huis in Haarlem en op 21 december is er een loop van Zandvoort naar Haarlem de afstand 11km, we kunnen ook meedoen vanaf Overveen die afstand is 5km. Uiteraard willen wij nu niet minder dan 10km lopen dus vandaag hebben wij ons ingeschreven, voor het goede doel kan je moeilijk weigeren. Dus 21 december om 16:00 gaan wij er weer voor, tot die tijd lopen zodat we ook dan weer een mooie tijd neer kunnen zetten.
image

xoxo
DS

Pearl Event 2014

Hi Fashionlovers,

Vandaag begon het grootste urban event van Nederland Pearl Event, de beurs gericht op de gekleurde fashion en lifestyle liefhebbers.
image
Om 10:00 vertrokken mijn nicht en ik samen met een vriendin naar Utrecht, daar aangekomen werden wij verwelkomd met een heerlijk vrolijk gekleurd drankje

Platino Pink Moscato

Platino Pink Moscato


Eenmaal binnen konden we op weg naar de workshop Diversiteit nog net een pasteitje scoren om de magen in bedwang te houden. Door naar de workshop die net van start was gegaan wij schoven aan en stelde ons voor aan de overige deelnemers. Het was eigenlijk een soort praatgroep waar Diversiteit het onderwerp was, vragen zoals hoe wordt jij in het dagelijks leven geconfronteerd met Diversiteit? Wordt jij op de werkvloer geconfronteerd met je huidskleur? Heb jij wel eens gehad dat toen je op sollicitatie ging, de reactie op jou persoon anders was omdat er uit je naam niet duidelijk wordt dat jij eigenlijk een kleurtje hebt. Heel interessant om de ervaringen en meningen van andere mensen te horen.
Over dit onderwerp raak je niet snel uitgepraat dus de tijd vloog voorbij, leuke mensen ontmoet die ik in de toekomst zeker nog eens tegen hoop te komen!!

Toen was het tijd om de rest van de stands een bezoekje te brengen, maar eerst terug naar de stand met de overheerlijke antilliaanse pasteitjes na al dat praten moest de honger worden gestild. Niet ver van deze stand, kwamen wij het lekkere roze drankje weer tegen omdat wij ons geheugen moesten opfrissen hoe lekker het ook alweer was, namen wij nog een klein glaasje. Daar raakten wij in gesprek met een hele enthousiaste verkoper van Platino Pink Moscato, hij vertelde ons dat hij alleen vandaag een doos van 6 flessen mocht aanbieden voor €29,95. Toen ik vervolgens zei dat wij niet met een doos wilde slepen, werd dit argument meteen van tafel geveegd want ook daar had de enthousiaste verkoper aan gedacht, na betaling vullen we een bonnetje met jou gegevens in en krijg jij van mij een nummer waarmee je na afloop de doos kan ophalen zeg dan nog maar nee :-). Zo vervolgde wij daarna onze weg over de beurs waar wij allerlei leuke, nieuwe en orginele dingen zagen op gebied van fashion en lifestyle.
De beurs had natuurlijk ook een plek waar je een selfie kon maken met allerlei leuke teksten.
image
Ik zal nog een aantal leuke sites met jullie delen later deze week.
Nadat wij alles hadden gezien, gegeten en gekocht restte ons nog één ding terug naar de Platino Pink Moscato stand om onze flessen op te halen.
Een echte aanrader bestel ook een lekker flesje op www.rociwijnenwebshop.nl!!
Mijn flessen staan al te wachten op een ladiesnight 🙂
image

Heb je morgen niks te doen dan moet je zeker even naar het Pearl Event en anders is se volgend jaar weer een Event.

xoxo
DS

Hardloop virus

Hi Fashionlovers,

2014 is voor mij echt het jaar dat het hardloop virus mij weer helemaal in zijn ban heeft, begon ik dit jaar in maart aan mijn eerste loopwedstrijd van 5km inmiddels heb ik er al twee van 10km op zitten. Het hardlopen motiveert mij ook om verder af vallen, want hoe minder kilo’s ik mee sleep hoe makkelijker het hardlopen mij vergaat. Inmiddels heb ik een leuk klein groepje vriendinnen die het ook leuk vinden om hard te lopen, één van deze meiden is ook echt mijn hardloopbuddy 🙂 we motiveren elkaar om elke keer weer een betere tijd neer te zetten. Komende zondag staat de voorlopig laatste loop voor dit jaar op de agenda, of niet want er kwam alweer een uitnodiging voorbij van mijn buddy om mee te doen met een run 15 november. In ieder geval de eerste run voor 2015 is een feit want op 17 januari doen we mee aan de Vondelparkloop een avond run van 10km, bij de Electric Run veel inspiratie opgedaan qua outfit met led verlichting dus dat gaat helemaal goed komen.

Nu op zoek naar nieuwe hardloopschoenen, want met de vele afgelegde kilometers op de schoenen die ik nu heb zijn zij wel aan vervanging toe. Ik heb een aantal leuke gespot uiteraard moeten zij ook lekker zitten. Maar ik ben benieuwd naar jullie mening welke moet ik aanschaffen?

image

image

image
Ik ben erg benieuwd naar jullie voorkeur!!

xoxo
DS

Sloterplasloop 2014

Hi Fashionlovers,

Zondag mijn 2e hardloop wedstrijd van de 3 die op de planning stonden voor dit jaar, samen met een van mijn (hardloop)vriendinnen. Na het vrijwilligerswerk van zaterdagavond meteen ons bed in een beetje uitrusten. Zondagochtend 8:30 ging mijn wekker en meteen dacht ik waarom doe ik dit toch elke keer weer, maar veel tijd om in die gedachten te blijven hangen had ik niet.

Om 10:00 waren wij onderweg naar Amsterdam, daar aangekomen onze startnummers opgehaald en onze tassen ingeleverd. Nu hadden wij nog een uur te gaan voordat we van start gingen. De 5km loop was gestart wij hadden een mooi plekje in de zon waar wij de lopers de finish over konden zien gaan. Na 18 minuten kwamen de eerste man en vrouw al over de finish. Om 11:20 gingen wij langzaam richting de baan want de Sloterplasloop begint op de atletiekbaan waar wij 2 rondjes moesten lopen, om vervolgens de baan te verlaten en de overige kilometers om de sloterplas heen te lopen. Er deden zo’n 700 lopers mee aan de 10km.

Op sommige loop evenementen heb je startvakken op kleur, hier hadden zij startvakken op geschatte finish tijd, bij elk vak stond een tempoloper die dus het tempo bepaalde voor het vak. Iedere loper moest dus in het vak gaan staan van verwachtte finish tijd, ik loop de 10km onder de 60 minuten dus ging ik staan in het vak wat tussen de 55 en 60 minuten zou finishen.
Om exact 11:30 klonk het startschot en daar ging ik, de eerste 6 kilometer ging bijna fluitend ik voelde wel dat ik de avond ervoor had gelopen. Toen ik het bordje met 8 kilometer gepasseerd was moest ik mijzelf extra motiveren want mijn benen werden zwaarder en zwaarder en kwamen met moeite vooruit. Ik vroeg mijzelf dus wederom af waarom ik dit toch steeds deed en hoe ik deze loop tot een goed eind ging volbrengen. Inmiddels was het bord met 9 kilometer in zicht en ik gaf mezelf een peptalk, “je kan het nog een kilometer te gaan tot de finish” Eindelijk de finish was in zicht een klein sprintje en toen zat de Sloterplasloop erop mijn tijd 56:33!! Supertrots op mezelf, snelste tijd tot nu toe. Nu mijn maatje opwachten die was in het vak na mij gestart verwachtte finish tijd 60+ minuten.

Ik nam even plaats naast 2 andere loopsters om op adem te komen, toen begon een van de dames tegen mij, jij was mijn ‘haas’ ik dacht ik blijf achter haar lopen want zij loopt een lekker tempo. Ze kwam op een punt dat ze mij heel graag wilde inhalen dit lukte haar in de laatste kilometer. Vervolgens kwam er een andere dame naar mij toe om mij te bedanken, ze kreeg geen lekker tempo te pakken, ze merkte al snel dat ik een constant tempo liep wat zij fijn vond om bij te houden. Zij finishte 30 seconden na mij. Wat een complimenten allemaal :-)!!!

Daar kwam na 68 minuten ook mijn maatje over de finish 2 minuten sneller dan de vorige keer. We hebben het weer gedaan, supertrots en weer een medaille rijker keerden wij weer naar huis.
Volgende week onze laatste loop voor dit jaar, maar de eerste voor volgend jaar is ook alweer een feit!!
image

xoxo
DS

Electric Run 2014

Hi Fashionlovers,

Een drukke week en weekend achter de rug, mijn laatste post is bijna een week geleden ga deze week weer proberen iets meer te posten.
Afgelopen zaterdag als vrijwilliger geholpen bij de Electric Run in Rotterdam, helaas kon ik zelf niet mee lopen aangezien ik zondag al een 10km loop op de planning had staan. Als vrijwilliger kon ik toch onderdeel zijn van dit evenement, de opdracht die wij als vrijwilliger mee hadden gekregen was om er zelf ook kleurig bij te lopen zodat wij opvielen. Vorige week woensdag samen met een vriendin die ook mee ging als vrijwilliger de stad in op zoek naar accessoires om onze outfit mee af te maken. Zelf had ik nog neonkleurige oorbellen en ringen, dus in de feestwinkel nog neonkleurige handschoenen, zweetbandjes en glowsticks gescoord.
Zaterdagmiddag mijn sportkleren uit de kast getrokken (aangezien het een sportevenement was) en mijn aangeschafte accessoires. Dit was het eindresultaat.

My Electric Run outfit

My Electric Run outfit


Aangekomen bij de vrijwilligersspot mochten wij richting het parcour lopen, om de zoveel meter werd een groepje achtergelaten die met verlichte sticks de lopers mochten gaan aanmoedigen.
Er waren ook een aantal mensen die op een zogenaamde selfiespot met een fotoframe mochten staan zodat de lopers onderweg foto’s konden maken. Wij konden het natuurlijk niet laten om zelf een foto te maken.
Friends Smile!!

Friends Smile!!


Wij stonden zelf op een plek waar wij de lopers de weg moesten wijzen en tegelijkertijd aan konden moedigen.
Het was leuk om te zien hoe creatief sommige lopers waren geweest met hun outfit. In ieder geval een kleurige, verlichte groep ging onderweg naar de finish.
Wij hebben alvast ideeën opgedaan voor de Vondelparkloop volgend jaar die ook in de avond plaats vindt.
Wie weet doen wij volgend jaar zelf mee aan de Electric Run!!

xoxo
DS