Health & Food

Hi Fashionlovers,

Elk jaar is er wel een hype op gebied van sport en eten, hoe je van je overtollige kilo’s af kunt komen. Wij weten allemaal dat diëten op lange termijn niet werken, uiteindelijk moet iedereen een manier vinden om met eten en sporten om te gaan. Dat werkt het beste, jezelf dingen verbieden zorgt ervoor dat je het juist wil en dat hou je ook niet levenslang vol.
Je moet kunnen genieten van eten en sporten, ik ben zelf een ‘slechte’ eter wat ik eet is gezond maar ik eet te weinig over de dag. Voor iemand uit mijn cultuur bijna niet voor te stellen want wij antillianen houden van lekker eten, ook ik hou ervan maar met mate. Sportief ben ik wel daar kan ik soms ook een beetje in doorslaan, ik heb daar nu wel een balans in gevonden. Nu heb ik de smoothies en fruitsapjes ontdekt, ik probeer een eetpatroon te ontwikkelen wat ik vol kan houden.

Regelmatig deel ik mijn salades en smoothies op instagram en facebook en kreeg de vraag of ik mijn recepten wil delen omdat ze er lekker uitzien :-). Altijd leuk om te horen en uiteraard wil ik met mijn blog mijn ervaringen delen en mensen inspireren. Ik zal vanaf nu proberen elke week wat recepten te posten.

Vandaag begon ik mijn dag met een heerlijke groene smoothie, lekkere vitamineboost voor mijn ochtend work out.

Komkommer, peer, sinaasappel  smoothie

Komkommer, peer, sinaasappel smoothie


Voor deze smoothie heb ik gebruikt één peer, sap van een sinaasappel vers geperst een stukje komkommer en één theelepel tarwegras poeder. Na het sporten een appel gegeten als tussendoortje. Vanmiddag een gekookt ei en een broodje met kaas, vanavond mijn tweede work out voor de dag een uurtje boksen. Toen ik thuis kwam een lekkere salade gemaakt.
image
Heel simpel en snel gemaakt een zakje gemengde veldsla, walnoten, tomaat en hamblokjes met een klein beetje blue cheese dressing.

Ik ben ook weer begonnen met een challenge van 30 dagen dit keer de plank challenge. Wie durft dit aan en doet gezellig met mij mee?
image
De strijd tegen de kilo’s en een fit strak lichaam zijn in volle gang. Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

Heb je tips of ervaringen deel ze met mij laat een reactie achter!!

xoxo
DS

Sta op tegen pesten!!

Hi Fashionlovers,

De afgelopen weken raakte Nederland een beetje in rep en roer over een bepaald programma nog voordat de eerste aflevering was geweest. Vrijdag 16 mei was het begin van nog meer oproer en na afgelopen maandag is het hek van de dam, ik heb het over het programma Project P: Stop het pesten! Met verbazing heb ik de de uitzending van maandag 19 mei bekeken, met verbazing hoe het toch mogelijk is dat een school een standpunt in neemt en dan nog durft te zeggen dat zij pesten helemaal niet goedkeuren. “Dat zij het niet opnemen voor de pesters”, “dat de school een veilige plek moet zijn voor kinderen”, “dat Patrick niet wordt buiten gesloten”.
http://www.facebook.com/Project-P-Stop-het-pesten
http://www.facebook.com/ikstaachterpatrick

Hoe moeten wij dit dan opvatten want door de uitspraak van de rechter dat de beelden niet uitgezonden mochten worden en het niet meewerken van de school geef je naar mijn mening een duidelijke boodschap, een totaal verkeerde weliswaar, namelijk dat pest gedrag boven privacy en recht op vrije meningsuiting staat. De veiligheid van deze jongen wordt namelijk niet in acht genomen, maar de veiligheid van zijn pesters wel. Na de uitzending van maandag vonden verschillende mensen het nodig om te laten zien wat zij vonden van het Einstein Lyceum in Hoogvliet want dit is de betreffende school die liet zien op te staan voor de pesters en niet de gepeste. Ik keur zeker niet goed dat mensen de school hebben beklad maar ik snap wel dat mensen zo gefrustreerd raken, als zij zien hoe deze school omgaat met dit probleem. Zij nemen het pestprobleem niet serieus zij erkennen het gevoel niet van de ouders en slachtoffers die gepest worden. Erger zij nemen geen verantwoordelijkheid.
Mensen vallen over de aanpak van het programma, maar misschien moeten mensen zich bedenken dat het eigenlijk te triest voor woorden is dat een programma als Project P nodig is, om te laten zien hoe kinderen anno 2014 gepest worden.

Vroeger werden mensen gepest omdat ze een bril droegen, een beugel hadden, mollig,stevig of dik waren en uiteraard puistjes. Ook dit keur ik niet goed want iedereen moet met respect behandeld worden en in zijn waarde worden gelaten. Maar het wordt steeds gekker en gekker want nu worden mensen ook gepest op medische aandoeningen van zichzelf en die van hun gezinsleden!?!?!? Bespottelijk, respectloos gewoon geen woorden voor. De afgelopen jaren zijn de consequenties van het pesten zo ernstig geworden dat het al echt mensen levens heeft gekost!!!!!!! Ook hier wordt het slachtoffer wederom weer door het slijk gehaald want het is zwak, NEE dat is het dus niet!! Verplaats jezelf eens in een situatie waarbij jij buitengesloten zou worden, dag in dag uit geconfronteerd moest worden met een zwak punt van jezelf of het feit dat je anders bent. Als jij dat maar lang genoeg moet ondergaan en je wordt niet serieus genomen, niemand helpt je of steunt je hoe eenzaam ben je dan? en dat in je puberteit. Ik denk dat zelfs de sterkste personen uiteindelijk bezwijken.

Naar aanleiding van dit programma ben ik op internet gaan zoeken naar verhalen die een slechte afloop hadden en wereldwijd meer dan genoeg, ook al halen niet alle verhalen het nieuws ze zijn er wel degelijk. Na Tim Ribberink was er bv een meisje van 15 die onderweg was naar school en besloot dat het genoeg was, zich zelf voor de ogen van medeleerlingen en klasgenoten voor de trein fietste. Ik vind dat als programma’s nodig zijn om dit tegen te gaan en dit één leven kan redden dat dit de moeite waard is. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat pesten kan nooit helemaal tegen gegaan kan worden. Maar als we op zijn minst de moeite doen om het te verminderen, door ervoor te zorgen dat kinderen/mensen zich bewust worden van wat gedrag doet met andere mensen, wat de gevolgen levenslang kunnen zijn, we al een stapje verder zijn.

image

xoxo
DS

My Birthday Bash

Hi Fashionlovers,

Afgelopen zaterdag mijn verjaardag gevierd. Zoals op elke echte antilliaanse verjaardag hoort daar genoeg eten en drinken bij.
Vrijdag avond en zaterdag samen met mijn nicht in de keuken gestaan om allerlei heerlijke hapjes te maken drie verschillende salades, sopi di karni (antilliaanse soep met vlees), kaasballetjes, tonijnwrap, en mijn nicht heeft een heerlijke taart gemaakt bolo cashepete (cashewnoten taart)!! Mijn moeder maakt de lekkerste eiersalade gelukkig wilde zij die maken 🙂 (dank je wel).
image
Het was een lekkere zomerse dag dus de balkondeur open, een luchtige zomerse jurk en mijn slippers aan.
image
Muziek aan, tafel voorzien van lekkere hapjes, koelkast gevuld met drank klaar voor een gezellige avond.
Ik ben goed verwend, mooie bloemen, sieraden, een mooie tas, accessoires voor in huis en uiteraard mogen wat cadeaus van Rituals niet ontbreken :-)!!!
image
image

Chic&shit

Chic&shit


Ik heb gelachen, goede gesprekken gevoerd en vooral genoten van jullie aanwezigheid!
Bedankt voor weer een heerlijke verjaardag Love you all ❤️

Birthday outfit

Afbeelding

Sneakers: Epic Jeans: G-Star Raw Top: Armcandy-online Jacket: Mi Sueno Accessories v.o.n.b : ring Buddha to Buddha, earcandy armcandy-online bracelet knopen en letters B.Loved, bracelet Supertrash

Sneakers: Epic
Jeans: G-Star Raw
Top: Armcandy-online
Jacket: Mi Sueno
Accessories v.o.n.b : ring Buddha to Buddha, earcandy armcandy-online bracelet knopen en letters B.Loved, bracelet Supertrash


www.epicstore.nl
www.armcandy-online.com
www.misuenomode.nl
www.b-loved.com
www.supertrash.com

My Birthday 14 May

Hi Fashionlovers,

Vandaag 32 jaar geleden werd ik geboren op het mooie eiland Curaçao.
Als kind keek ik altijd uit naar deze dag en hoe dichterbij de maand mei kwam hoe spannender, en wanneer ik kon beginnen met aftellen naar 14 mei namen de zenuwen toe. Dit is waarschijnlijk hoe bijna elk kind zijn of haar verjaardag ervaart spannend, leuk wat voor cadeautjes ga ik krijgen. Daarna komt er een moment dat de zenuwen afnemen de spanning van het jarig zijn is er niet meer want je wordt ouder, je verjaardag krijgt een andere betekenis. Hoe oud we ook worden ergens schuilt dat kind nog steeds in ons, ergens maken we onbewust toch een vreugdedansje als je verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaat. Nu gaat het niet om de cadeaus (bij mij althans) maar meer om het feit dat mensen attent zijn, je mooie dingen toewensen, moeite doen om je een berichtje te sturen of je te verrassen met een bezoekje etc.

Vandaag was dus MIJN dag, vanaf 00:00 precies kreeg ik de eerste berichten via facebook en whatsapp. Vanochtend werd ik wakker en de berichten bleven binnen komen ook van mensen waar je het niet van verwacht :-), dan zijn er uiteraard ook mensen die je verbazen door niks te sturen.

Zoals elke woensdag begon ik mijn dag in de sportschool, daarna thuiskomen waar ik nu opgewacht wordt door mijn ‘zus’ Roanne en mijn kleine liefde Sverre. Na een heerlijke douche snel omkleden en op de foto met mijn suikerkindje.

Aunty Daisy & Sverre ❤️

Aunty Daisy & Sverre ❤️

Daarna heerlijk de stad in met mijn lieve mama, even als ‘personal shopper’ wat leuke items gekocht met haar. Een heerlijke lunch bij Woodstone een echte aanrader de avocado kipsalade
ik werd getrakteerd, bijgekletst even moeder-dochter tijd!!

Links: Avocado kipsalade Rechts: Honing mosterd kipsalade www.woodstonepizza.nl

Links: Avocado kipsalade
Rechts: Honing mosterd kipsalade
www.woodstonepizza.nl

Bij thuiskomst stond er een mooi boeket bloemen op tafel, met een lief kaartje van mijn suikerkind zo lief ❤️
image

Verjaardag of niet ook vandaag was er een tweede ronde in de sportschool, op naar een uurtje boksen. Na de cooling down werd ik ook hier in het zonnetje gezet, er werd voor mij gezongen superlief van de leukste trainer die er is grappenmaker Gordon :-))

Zaterdag vier ik mijn verjaardag met alle mensen die mij dierbaar zijn!!
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes, appjes, smsjes en telefoontjes. Door jullie voelde ik mij ECHT jarig en speciaal, samen met jullie op naar mijn volgende verjaardag. Love You All ❤️!!!
image

xoxo
DS

Mothers – Aunty’s Day 2014

Hi Fashionlovers,

Nu jullie kennis hebben gemaakt met mijn kleine liefde Sverre kan ik natuurlijk niet anders dan delen hoe hij zijn moeder en uiteindelijk ook zijn tante heeft verrast op deze dag.
Gisternacht heeft hij bij zijn tante gelogeerd zodat moeders kon uitslapen op haar eerste moederdag.
Vanochtend om half negen opgestaan om een lekker ontbijtje klaar te maken, heel cliché lekker vers sapje, koffie, croissant en een gekookt ei.
image
Uiteraard een lief kaartje en een klein cadeautje, aangezien we nu ook alles op social media delen mocht een boodschap op facebook niet ontbreken.

Kaart en cadeau voor Mama Roanne

Kaart en cadeau voor Mama Roanne


Facebook bericht voor mama van Sverre

Facebook bericht voor mama van Sverre


Maar ook ik als tante ben verwend met een zelfgemaakte kalender met onze favoriete foto van Sverre en een heel lief facebook berichtje.
Cadeau voor Tante Daisy

Cadeau voor Tante Daisy


Facebook bericht voor tante van Sverre

Facebook bericht voor tante van Sverre


Vervolgens mijn moeder even in het zonnetje gezet met een kaart, cadeautje en een dikke knuffel en een kus.
Daarna hebben we de dag afgesloten met een moederdag gourmet samen met mijn neef en mijn lieve vriendin Deborah tevens moeder van een klein ondeugend meisje Fien die ook mee was.
image
Ik geloof dat we er aardig in geslaagd zijn om er een onvergetelijke eerste moederdag van te maken!!
Tante Daisy & Mama Roanne met Sverre ❤️

Tante Daisy & Mama Roanne met Sverre ❤️

Ik hoop dat alle moeders flink zijn verwend, onthou elke dag is moederdag want dat is de enige ‘baan’ zonder begin en eindtijd!!
image

xoxo
DS

My little love ❤️

Hi Fashionlovers,

Sinds 8 januari 2014, 10:47 is mijn leven een liefde rijker dit is de dag dat Sverre is geboren. Ik ben een trotse suikertante 🙂 mijn nicht die ik als zus beschouw heeft het liefste en mooiste kind wat er is. Ik mocht de zwangerschap en bevalling van dichtbij mee maken, vanaf het moment dat Sverre bewoog in haar buik was ik al verkocht totdat het moment van de bevalling daadwerkelijk daar was liefde op het eerste gezicht!!!!
Nu ik op zoek ben naar een nieuwe baan, heb ik alle tijd om door te brengen met mijn kleine liefde. Wat een wonder inmiddels vier maanden, de tijd vliegt alles heeft zijn reden en ik moet zeggen ondanks het feit dat ik heel graag aan het werk wil, geniet ik van deze momenten en deze tijd is zo bijzonder. Elke dag verandert er wel iets aan hem en dat zijn momenten die je nooit over kan doen.

Vanochtend vond zijn moeder dit plaatje:
image
Klopt helemaal hij pakt alles en iedereen in, overal waar we komen laat hij verliefde mensen achter. Maar als je deze smile ziet kan jij je ook wel voorstellen dat het ook niet anders kan.
image
Op deze foto was hij drie maanden en meneer lacht niet zomaar naar iedereen en zodra er iets wat ook maar op een camera lijkt in zijn buurt komt, zet hij zijn meest ernstige gezicht op. Toch lukt het zijn tante om de leukste foto’s te maken van Sverre en zijn smile :-))!!

Vanochtend na zijn fles was het tijd om te slapen, maar meneer denkt dat hij al groot is en dus wakker kan blijven want wij willen niks missen. Tot hij toch omvalt van de slaap. Ik had hem net in bed gelegd en ja hoor hij was klaar wakker. Toen ik terug liep om te kijken zat hij onder de melk met zijn meest onschuldige blik keek hij naar mij, alsof hij wilde zeggen “It wasn’t me”
image
Maar ja met een gezicht onder de melk kan het niet anders dan dat jij toch de schuldige bent haha.
Heerlijk om jou elke dag om mij heen te hebben, tante houdt ontzettend veel van jou!!

Ik wilde jullie dit niet onthouden op deze regenachtige zaterdag, van deze kleine ondeugende maar charmante man gaat toch de zon een beetje schijnen!!

xoxo
DS